ذخایر سنگ های ساختمانی در جهان حدود 15 میلیارد تن است. و ایران با 4.7 میلیارد تن ذخیره سنگ ساختمانی در رتبه هفتم جهان قرار دارد. انواع سنگ های ساختمانی مهمی که در ایران تولید و صادر می شود شامل گرانیت، مرمریت، تراورتن، مرمریت، سنگ چینی و کریستال می باشد. البته تنوع سنگ ها بسیار زیاد است و در این مقاله فقط به تعدادی از آنها اشاره می کنیم که از همه مهمتر هستند و تولید بیشتری دارند. سنگهای ایرانی به دلیل تنوع رنگ، نوع سنگ و وجود کیفیتهای متفاوت، در بین تجار جهان بینظیر شناخته میشوند. تنوع رنگ در سنگ ها یک ویژگی مهم است. در برخی از مناطق ایران این تنوع رنگ حتی به بیش از 30 رنگ مختلف می رسد. این نشان دهنده ظرفیت بسیار بالای ایران در این محصول برای فعالیت در بازارهای بین المللی است.
مهمترین معادن سنگ ساختمانی
مهمترین معادن سنگ ساختمانی ایران شامل 44 درصد سنگ مرمر، 25 درصد چینی، 20 درصد گرانیت، 10 درصد تراورتن و حدود 2 درصد سنگ مرمر است. قطب تولید سنگ ایران استان اصفهان است که بیشترین سنگ و بیشترین تنوع سنگ را دارد. علاوه بر آن استان های مرکزی، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، یزد، زنجان، قزوین و همدان در رتبه های بعدی قرار دارند.
انواع سنگ در ایران
البته در ایران جاهای زیادی وجود دارد که تنوع سنگ در آنها بسیار زیاد است. حتی ممکن است در یک روستا یا شهر کوچک معادن سنگ زیادی ببینید که سنگ های متنوعی دارند. پس از استخراج سنگ ها از کوه ها، فرآیندهایی بر روی آنها انجام می شود و سپس به کارخانه ارسال می شوند. ابتدا سنگ را استخراج می کنند و سپس به اشکال مختلف هندسی برش می دهند. این آرایش معمولا مستطیل، مربع یا شش ضلعی است. سپس از نظر رنگ، شکستگی و … درجه بندی کیفی می شوند و سپس به کارخانه ارسال می شوند.
خانه سنگ کاری در ایران
در کارخانه سنگ ها را در واحدهای فرآوری سنگ کاپ نورد می کنند و فرآوری بیشتر روی آن ها انجام می شود. این فرآیندها شامل پولیش، برش مناسب برای صنایع مختلف و … است. سنگ های کوپ یا بلوک های سنگی بلوک های بزرگی هستند که به اصطلاح از سینه معدن جدا می شوند و معمولاً از شش طرف برش می شوند. سنگ ها به صورت سنگ های تک، دو یا سه تراش برای صادرات آماده می شوند و یا به کارخانه ارسال می شوند و به ورقه های نازک برای استفاده در صنعت ساختمان تبدیل می شوند. برخی از کشورها سنگ را به صورت بلوک یا بلوک سنگ وارد کشور خود می کنند و خود آن را به اسلب تبدیل می کنند. برخی نیز علاقه مند به واردات سنگ های آماده و فرآوری شده هستند. جالب است بدانید در ایران 8800 معدن و کارخانه فلزات رنگی، خاک های صنعتی، سنگ های روکشی و ساختمانی وجود دارد که تنها 50 کارخانه از این تعداد قادر به رعایت استانداردهای جهانی هستند. بقیه تولیدات کمی دارند و انواع سنگ ها را با کیفیت پایین تولید می کنند.
صادرات سنگ ایران به کشورهای مختلف
بسیاری از کشورها از سنگ های ایرانی استقبال می کنند و این صنعت بازار فعالی در کشورهای مختلف مانند چین و امارات دارد. سنگ های ایران فقط در اروپا به ایتالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، بلژیک، لهستان، کانادا و حتی آمریکای جنوبی، استرالیا و ژاپن صادر می شود. تقریباً می توان گفت محصولات کمی داریم که بتوانیم به این شکل در کشورهای اروپایی صادر کنیم. حتی می توان گفت محصولی با این وسعت صادرات به کشورهای مختلف دنیا نداریم. اگرچه حجم این صادرات کم و رقم آن بسیار کم است. زیرا در حال حاضر به دلیل تحریم امکان تراکنش مستقیم بانکی با این کشورها را نداریم و در صورت رفع این مشکلات سیاسی قطعا جایگاه بسیار ایده آلی در بازار سنگ دنیا خواهیم داشت.
کیفیت ها و استانداردهای مطلوب بازارهای اروپایی را می توان به راحتی در کارخانه های سنگ ایران تولید کرد و مشکلی از این نظر در کشور وجود ندارد. اما متاسفانه تعداد کسب و کارهایی که می توانند در بازارهای بین المللی تلاش مفید و حرفه ای داشته باشند و سنگ ایران را به کشورهای مختلف صادر کنند بسیار محدود است.
بازار سنگ داخلی
تقاضا در بازارهای داخلی برای سنگ حدود 8 میلیون تا 12 میلیون تن در سال است. صادرات ما حدود 7 میلیون تن معادل 150.314.000 دلار به کشورهای مختلف جهان است. در حالی که با کارخانه های زیادی که در ایران داریم به راحتی ظرفیت تولید 25 میلیون تن در سال را خواهیم داشت. کشورهایی که بر اساس ارزش صادراتی به آنها بیشترین سنگ صادر می کنیم عبارتند از چین با 126 میلیون دلار، هند با 10 میلیون دلار و ایتالیا با 4 میلیون دلار. امارات متحده عربی، عراق، ترکیه، کویت، مالزی و عمان در رده های بعدی قرار دارند. تقریباً در بین انواع سنگ ها، سنگ مرمر بیشترین صادرات را در ایران دارد. سنگ های معدنی، تراورتن، کریستال و چینی در رده های بعدی قرار دارند. در نتیجه فعالان بازار سنگ به راحتی می توانند با مطالعه صحیح در کشورهای مختلف و یافتن سلیقه تجار این کشورها و از حاشیه سود بسیار بالا، انواع سنگ های چینی، سنگ های تزئینی و سنگ های نما و ساختمانی را به این کشورها صادر کنند. بازار. یک سنگ داشته باشید
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.